"Ъ": Роботодавці і профспілки обговорюють розміри соціальних стандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Роботодавці і профспілки обговорюють розміри соціальних стандартів

378
У Міністерстві соціальної політики відбувся черговий етап переговорів з Федерацією роботодавців (ФРУ) і Федерацією профспілок (ФПУ), на якому сторони повинні були визначити показники мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму на 2012 рік. Їх необхідно було погодити до 1 серпня, але, за словами заступника голови ФПУ Сергія Кондрюка, міністерство запропонувало продовжити консультації на два тижні. І якщо раніше повідомлялося про позицію міністерства та профспілок, то тепер відома позиція роботодавців.
Запропонований ФРУ варіант, узгоджений з підприємствами реального сектора економіки, передбачає середньорічний ріст мінімальної зарплати (МЗ) до 1117 грн. Як розповів директор департаменту розвитку соцстрахування ФРУ Юрій Кузовий, на початку року МОЗ складе 1080 грн, в кінці - 1154 грн. Крім того, роботодавці пропонують її перегляд всього 2 рази на рік, а не 4-5, як уряд і профспілки.
"При розрахунках ми не врахували державну пільгу з податку на доходи фізосіб (ПДФО) - 78 грн, тому показник мінімальної зарплати може бути 1039 грн, що трохи нижче, ніж пропонує уряд", - пояснив пан Кузовий.
Мінсоцполітики пропонує забезпечити середньорічне зростання МОЗ до 1049 грн або 1150 грн, профспілки вимагають більшого - зростання до 1545 грн, яке врахує реальний прожитковий мінімум (згідно з цінами в червні 2011 року, для працездатних він становить 1369 грн), сплату ПДФО і сімейне навантаження.
"Праця, як і бізнес, має бути рентабельною. Крім того, мінімальна зарплата - критерій платоспроможності внутрішнього ринку. А якщо базова зарплата є недостатньою, щоб працівник зміг забезпечити свої потреби, купуючи вітчизняні товари та послуги, то внутрішній ринок прийде в занепад", - вважає пан Кондрюк.
Роботодавці підрахували, що при схваленні варіанту ФПУ середня зарплата в 2012 році виросте на 60,5%, а мінімальна - грудень до грудня - майже на 82%. "За підрахунками більшості підприємств, в такому випадку діяльність стане економічно невигідною. Чим нижчий показник, тим вищі гарантії виплати заробітної плати та можливості здійснити диференціацію, щоб не було, як у бюджетній сфері - коли санітарка і лікар отримують однакові зарплати", - відзначає пан Кузовий. Наприклад, за його словами, на підприємстві з 5 тис. співробітників і мінімальною зарплатою в 1051 грн фонд оплати праці складе 150 тис. грн/місяць, а при збільшенні мінімального показника всього на 100 грн потрібно 540 тис. грн: "Керівництво буде змушене або звільняти людей, або всіх переводити на мінімалку і вчорну платити зарплати".
До якого варіанту схиляється уряд, з'ясувати в Мінсоцполітики не вдалося. Пан Кузовий припускає, що, незважаючи на продовження переговорів, Кабмін схильний обговорювати МОЗ в межах 1050-1060 грн. За словами Сергія Кондрюка, в ФПУ готові йти на компроміс і визначитися з середнім значенням МОЗ пропозицій уряду, роботодавців і профспілок, тобто 1050-1545 грн.
"Ця цифра може бути між цими прогнозами, але з умовою: якщо результати економіки будуть більш позитивними, ніж прогнозує Мінекономрозвитку (6,5%), то цей позитив повинен додатково позначитися на зміни у зарплаті", - резюмував пан Кондрюк. На думку експертів, значно збільшити соцстандарти в 2012 році не дозволить МВФ.
"Як нормальний кредитор, фонд турбується, щоб Україна жила за коштами і могла обслуговувати свій борг, - вважає старший економіст центру "CASE-Україна" Володимир Дубровський. - А якщо зростає мінімалка, збільшуються зарплати всього держсектору, а значить, і видатки бюджету". На його думку, на підвищення зарплат потрібно очікувати внаслідок зростання економіки, як, наприклад, було в 2005-2008 роках: "За економічного зростання, збільшення конкуренції зарплата буде рости, але це не наступного року, оскільки економічна політика уряду не сприяє конкуренції".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас