Американці пропонують співпрацю з Україною в проекті "LNG термінал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці пропонують співпрацю з Україною в проекті "LNG термінал"

Енергетика
539
Американська торгова палата зацікавлена ​​у співпраці з реалізації Національного проекту "LNG термінал". Про це після засідання комітету з питань палива та енергетики Американської торговельної палати заявив заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Віталій Дем'янюк.
"Сьогодні ключовим елементом стратегії енергонезалежності України є реалізація Національного проекту "LNG термінал". Будівництво терміналу грає особливе стратегічне значення для майбутнього України, яка зможе додатково отримувати 10 мільярдів кубометрів газу на рік", - зазначив у своєму виступі В. Дем'янюк.
Також В. Дем'янюк розповів представникам бізнесу, що входять в Американську торговельну палату про стан імплементації Національного проекту "LNG термінал" і запросив до обговорення можливості участі компаній членів палати в його реалізації, запевнивши в максимальній прозорості та відкритості процедур з його реалізації.
Як повідомлялося раніше, 28 липня цього року конкурсний комітет з розробки техніко-економічного обґрунтування Національного проекту "LNG термінал" схвалив рішення продовжити тендерні процедури на розробку техніко-економічного обґрунтування на 2 тижні. Рішення було обумовлено великою кількістю компаній (на сьогодні це 54 компанії), які побажали взяти участь у тендері, і прагненням організаторів підготувати тендерну документацію можна якісніше.
Раніше НАК "Нафтогаз України" попередньо оцінила вартість спорудження СПГ-терміналу в 2,5 млрд дол. Однак глава Державного агентства України з питань інвестицій Владислав Каськів заявив, що Україна планує побудувати термінал зрідженого природного газу за 1,5 млрд дол, після того як Росія відмовилася знизити ціни на поставки палива.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас