Азаров: Курс гривні буде стабільним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Курс гривні буде стабільним

Казна та Політика
2471
Курс гривні буде стабільним. Україна подолала дуже важливий етап виходу з кризи. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні під час засідання Кабінету міністрів, де уряд разом з керівниками регіонів аналізувало підсумки першого півріччя, повідомляє прес-служба уряду.
"Сьогодні в Україны абсолютно стабільна - як ніколи раніше - фінансова ситуація. Зростають промисловість, сільське господарство, будівництво", - підкреслив Микола Азаров, відзначивши, що "рівно два роки тому Україна стала лідером у світі за темпами падіння економіки, а тодішній уряд існував виключно в борг: кожна друга гривня в бюджеті була запозичена. Тоді Україны було надано "червоний" - небезпечний - дефолт-індекс".
Прем'єр-міністр України зазначив, що на сьогодні "уряд навіть змыг на 3,5 мільярда гривень скоротити дефіцит державного бюджету. В результаті, буквально днями міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings вкотре підвищило суверенний рейтинг України".
"Уряд створив міцний запас всіх державних ресурсів: від газу до пшениці. Курс гривні є і буде, безумовно, стабільний, бюджетна і грошово-кредитна політика зважена і узгоджена між Урядом та НБУ", - підкреслив Микола Азаров, додавши, що "все це авторитетно відзначив Міжнародний валютний фонд".
Водночас Микола Азаров зазначив, що такі показники зростання не можна вважати однозначним досягненням. "Скоріше, це створений нами шанс для країни: нарешті вийти з кризової смуги, подолати "українські гірки" підйомів і провалів економіки, почати впевнено планувати життя на роки вперед", - підкреслив глава уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас