Fitch: кількість підвищень банківських рейтингів у світі в II кварталі перевищила кількість знижень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: кількість підвищень банківських рейтингів у світі в II кварталі перевищила кількість знижень

Валюта
230
Кількість підвищень банківських рейтингів у світі в II кварталі 2011 року збільшилася більш ніж в чотири рази до 30, перевищивши кількість понижень, яка зменшилася до 29. Про це йдеться в новому звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch, де уточнюється, що така ситуація була обумовлена ​​головним чином суверенними рейтинговими діями на ринках, що розвиваються.
У звіті відзначається значимість суверенних рейтингових дій як фактора, що зумовив рейтингові дії відносно банків в II кварталі. У єврозоні Fitch знизило суверенні рейтинги Греції та Португалії та надало "негативний" прогноз за рейтингами Іспанії через збільшення складнощів із суверенного боргу.
Ці рейтингові дії зумовили 72% знижень рейтингів банків у світі і призвели до понижень рейтингів банків, що залежать від суверенної підтримки, а також до понижень рейтингів закордонних дочірніх структур цих банків. 47% підвищень рейтингів банків припало на Бразилію і Панаму слідом за підвищенням Fitch суверенних рейтингів цих країн. Поліпшення структури суверенних ризиків на Філіппінах, в Болгарії та Угорщині також зумовило ряд позитивних рейтингових дій відносно банків з цих країн.
У глобальному масштабі частка "стабільних" прогнозів збільшилася до 78,2% (I квартал 2011 року - 73,8%), а частки "позитивних" і "негативних" прогнозів скоротилися до 7,1% і 8,0% (I квартал - 8,5% і 9,6%) відповідно.
При цьому з банків на розвинених ринках на кожен "позитивний" прогноз в II кварталі припадало умовно 4,8 "негативного" прогнозу, що вказує на те, що найближчими місяцями можна чекати на деяку кількість негативних рейтингових дій. Водночас із банків на ринках, що розвиваються на кожен "негативний" прогноз припадало 2,7 "позитивного" прогнозу, що являє поліпшення в порівнянні з 1,9 в I кварталі 2011 року.
У цілому за квартал Fitch здійснило 48 негативних рейтингових дій (включаючи зниження рейтингів і надання "негативних" прогнозів і статусу Rating Watch "негативний") з банків у порівнянні з 77 в I кварталі року. Кількість позитивних рейтингових дій збільшилася до 49 з 34 відповідно.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас