Вітренко: Еквівалент стодоларового папірця становить 10 центів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко: Еквівалент стодоларового папірця становить 10 центів

Валюта
691
Україна може зменшити залежність економіки від долара США шляхом входження в Єдине економічне співтовариство. Таку думку висловила голова Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко, пише УНН.
"Будь-яка валюта повинна забезпечуватися чимось. А у долара США сьогодні спекулятивний курс. За останніми оцінками, стодоларовий папірець має еквівалент 10 центів. Якщо ж Україна увійде до ЄЕС, то загальна валюта такого об'єднання, яка повинна підкріплюватися золотовалютним резервом і товарним запасом, почне витісняти долар. На цей крок, до речі, пішов Каддафі, за що США розгорнули проти нього агресію", - зазначила політик.
Вітренко зазначила, що світ повинен перейти на окремі регіональні валюти, які повинні витіснити долар. За її словами, нинішній уряд, незважаючи на критику попередньої влади, продовжує накопичувати борги перед міжнародними організаціями.
"Дві третини нашого золотовалютного резерву в доларах і цінних паперах США. Звичайно, миттєва ліквідація такої ситуації призведе до складних наслідків для економіки. Нам треба відмовлятися від кредитів МВФ. Свого часу, наприклад, Росія відмовилася накопичувати нові борги перед цим кредитором", - зазначила Вітренко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас