Китайська державна газета розкритикувала США за "безвідповідальність" в питанні стелі держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська державна газета розкритикувала США за "безвідповідальність" в питанні стелі держборгу

Казна та Політика
486
Китайська державна газета People's Daily, яка нерідко виконує функції рупора Компартії КНР, розкритикувала США за "безвідповідальність" і "аморальність" в питанні підвищення стелі держборгу. У суботній редакційній статті зазначається, що американська демократична система перетворилася на "фарс", що яскраво ілюструється ситуацією навколо ліміту держзапозичень, повідомляє РБК.
People's Daily пов'язує безвихідь у переговорах щодо збільшення боргового ліміту з початком електорального циклу в Сполучених Штатах. Видання звинувачує американських політиків у тому, що вони "приносять у жертву інтереси народу заради кількох зайвих голосів". "Жоден з них не замислюється про національні інтереси США, не кажучи вже про решту світу", - пише сьогодні газета.
Китайське видання вважає, що "електоральна система США обмежила здібності Білого дому до дії". "Фарс, що відбувається зараз на американській політичній сцені, дозволив всьому світу зрозуміти, в чому полягають політичні проблеми цієї країни", - підводить підсумок газета.
У конгресу США і Білого дому залишається менше 4 днів, щоб домовитися про чергове підвищення ліміту держзапозичень, який був встановлений законодавцями на позначці 14,29 трлн дол в лютому 2010 р. Борг федерального уряду вже перевищує цю цифру (невелика частина зобов'язань Мінфіну США не потрапляє під офіційний ліміт). Американське казначейство неодноразово попереджало, що у разі бездіяльності конгресу не зможе в повному обсязі обслуговувати свої боргові зобов'язання починаючи з 2 серпня 2011 року. Так, вже 4 серпня уряду необхідно погасити казначейські облігації на 90,8 млрд дол, однак без нового ліміту запозичень держава не зможе залучити нові позики для рефінансування старих.
Близько третини американського ринкового боргу належить іншим державам. Китай є найбільшим власником облігацій казначейства США з 8% від загальної суми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас