Дубина: "Газпром" зобов'язав Україну придбати у РУЕ 11 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубина: "Газпром" зобов'язав Україну придбати у РУЕ 11 млрд куб. м газу

Енергетика
916
У переговорах між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" напередодні підписання газових контрактів в 2009 році озвучувалася сума боргу "РосУкрЕнерго" перед "Газпромом" близько $2,8 млрд. Про це повідомив екс-глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.
"На переговорах з Міллером було підтверджено, що загальна сума боргу становить близько $2,8 млрд", - сказав він під час судового засідання в "газовій справі", порушеній стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у п'ятницю в Печерському райсуді Києва.
При цьому Дубина зазначив, що російська сторона поставила умовою покупку України 11 млрд кубометрів газу.
"Умови, які поставила російська сторона, ми ухвалили і підписали", - сказав він.
Відповідаючи на питання Тимошенко про те, чи були шанс підписати газові контракти без виконання цих умов, Дубина відповів: "Ми б не підписали ці контракти".
Нагадаємо, 13 квітня Генпрокуратура висунула звинувачення Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні "газових" контрактів в 2009 році.
Як повідомлялося, показання Дубини стали основою кримінальної справи проти Ю. Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових угод у січні 2009 року.
29 липня Дубина заявив, що не підписував би угоду з РФ в 2009 році, якщо б знав, що таке рішення не затверджено Кабінетом міністрів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас