Особисті фінанси - найнеприємніша тема для розмови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особисті фінанси - найнеприємніша тема для розмови

723
Стала відома найбільш невдала тема для розмов - як виявилося, це особисті фінанси. Мільйони людей з великим небажанням обговорюють питання про свої доходи з друзями та колегами або ж зовсім відмовляються говорити про це, пише РБК з посиланням на Daily Mail.
Така інформація була отримана в ході опитування, проведеного шотландською страховою компанією Scottish Widows серед жителів Великобританії. Як з'ясувалося, майже дві третини респондентів не бажають обговорювати своє фінансове становище, зарплату або пенсію, зі знайомими. У зв'язку з цим, організатори опитування навіть назвали британців нацією DNAs, що розшифровується як "Навіть не смій питати".
Відповідаючи на питання, чому особисті фінанси є табу в бесідах, три чверті опитаних заявили, що це просто не та тема, яку доречно порушувати в розмовах з друзями та колегами. Кожен десятий опитаний зізнався, що чоловік/дружина не люблять, коли вони обговорюють їх загальне фінансове становище з приятелями.
Експерт з внесків у Scottish Widows Кетерін Стюарт пояснює це так: "Ми просто така нація, яка не любить обговорювати свої фінансові проблеми і велика частина нашого особистого життя залишається закритою навіть для найближчих друзів та рідних".
"Це дуже британська риса - уникати в розмові занадто особистих або заборонених тем, наприклад, грошей. Однак, коли нам потрібна порада щодо нашого здоров'я, фінансового стану або щастя, ми завжди звертаємося до когось", - зазначає Стюарт.
Дана заява частково підтверджується результатами опитування: люди схильні шукати поради в інших у таких сферах, як підтримка фізичної форми, виховання дітей, вибір місця проживання. Що стосується гендерних відмінностей, то чоловіки більш відверті зі своїми друзями в різних питаннях, у тому числі про доходи і стосунки. Жінки ж, більш схильні до відкритості в колі сім'ї.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас