Голосування з питання держборгу в Конгресі США не відбулося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голосування з питання держборгу в Конгресі США не відбулося

Казна та Політика
1046
Голосування в Палаті представників Конгресу США з питання підвищення планки держборгу, яке намічалося на четвер, 28 липня, не відбулося, передає ВВС.
Керівництво республіканців, що мають більшість в палаті, відмовилося від планів провести голосування, оскільки багато членів партії не підтримали законопроект спікера Джона Бейнера.
Демократи, які контролюють Сенат, також не підтримують пропозицію спікера.
Нагадаємо, США ще в травні 2011 р. досягли законодавчо встановленої межі держборгу в 14,3 трлн дол., і лише додаткові бюджетні прибутки і ряд формальних прийомів поки дозволяють федеральному уряду платити за своїми рахунками. Проте якщо конгрес не підвищить ліміт держзапозичень до 2 серпня 2011 р., Сполученим Штатам загрожує дефолт за державними облігаціями - вперше в історії.
Теоретично уряд може в такій ситуації заморозити фінансування соціальних програм, щоб не припиняти процентні виплати за облігаціями, проте у будь-якому випадку це не може продовжуватися довго. В даний час кожен долар державних витрат на 40% фінансується з позикових коштів.
З 1993 р. Конгрес США в 16 випадках задовольняв запити Мінфіну на підвищення планки держборгу, жодного разу не відмовивши уряду.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас