Американські банкіри закликали збільшити боргову стелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банкіри закликали збільшити боргову стелю

Казна та Політика
623
Керівники найбільших американських банків закликали Білий дім і конгрес США ухвалити рішення про збільшення боргової стелі та скорочення бюджетного дефіциту, додавши, що наслідки бездіяльності можуть бути "дуже серйозними".
Глави JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America та інших великих фінансових інститутів США повідомили у відкритому листі уряду, що угоду необхідно укласти до кінця поточного тижня.
"Дефолт за борговими зобов'язаннями США або зниження кредитного рейтингу країни може стати страшним ударом по бізнесу і довірі інвесторів, підвищуючи відсоткові ставки для всіх позичальників, знижуючи вартість долара, вносячи метушню на ринки акцій та облігацій, а отже, серйозно погіршуючи і без того складну економічну ситуацію в країні", - цитує текст листа Reuters.
Республіканці та демократи намагаються дійти компромісу щодо збільшення межі держзапозичень і зниження дефіциту бюджету США в термін до 2 серпня, коли Мінфін втратить можливість позичати кошти на відкритому ринку, проте рішення досі не вироблено.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас