Італія розмістила держоблігації на 6 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія розмістила держоблігації на 6 млрд євро

Казна та Політика
297
Італія в четвер провела аукціон з розміщення держоблігацій з різними термінами погашення, отримавши більше 6 млрд євро, при цьому прибутковість за паперами значно підвищилася в порівнянні з попереднім аукціоном, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані італійського Мінфіну.
Зокрема, влада продала десятирічні папери на суму 2,7 млрд євро. Середня ставка за паперами склала 5,77% проти показника попереднього аукціону, проведеного в червні, на рівні 4,94%.
Попит перевищив пропозицію в 1,38 рази, тоді коли в ході минулого розміщення перевищення попиту над пропозицією становило 1,32 рази.
Крім того, Мінфін Італії продав папери з терміном погашення в 2014 році на суму 3,5 млрд євро. Прибутковість склала 4,8%, що стало найвищим показником з липня 2008 року. Попит перевищив пропозицію в 1,31 рази.
Раніше в липні на фондовій біржі в Італії стався масова розпродаж, італійський індекс FTSE Mib втрачав до 4%. При цьому прибутковість десятилітніх держоблігацій Італії різко зростала, перевищивши відмітку в 6%, що стало найвищим показником з 1997 року. На цьому тлі на ринках загострилися побоювання відносно того, що економіка Італії, одна з найбільших в ЄС і також обтяжена високим держборгом, може стати наступною жертвою боргової кризи - в такому випадку проблеми можуть вийти далеко за межі єврозони і поставити під загрозу існування євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас