Королевська: Кабмін не здатний тримати ціни - борщ стає розкішшю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Кабмін не здатний тримати ціни - борщ стає розкішшю

Казна та Політика
279
Аналіз роботи уряду показує, що Кабінет міністрів не здатний утримати ціни, втрачає контроль над базовими процесами в економіці і не справляється з проведенням реформ. Про це заявила народний депутат (фракція "БЮТ-Батьківщина"), голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, коментуючи УНІАН підсумки засідання Кабінету міністрів, на якому підбивали підсумки роботи в 1 півріччі 2011 року.
Народний депутат зазначила, що Кабінет міністрів виявився нездатним протягом першого півріччя стримати зростання цін на внутрішньому ринку. "Владі не вдалося забезпечити нормальну роботу ринку продуктів, які дорожчали навіть влітку. В результаті, більшість громадян нашої країни не можуть дозволити собі елементарного набору овочів і фруктів. Навіть звичайний борщ стає предметом розкоші", - зазначила Королевська.
На думку голови парламентського комітету, негативну картину підсумків роботи Кабміну доповнюють дані щодо динаміки розвитку підприємництва в Україні. "Податкова служба змушена була визнати, що кількість підприємців, що працюють на спрощеній системі, за півроку скоротилося на 127 тисяч осіб. Це стало результатом схвалення репресивного Податкового кодексу і проведення урядом політики свідомого знищення малого бізнесу в Україні. Не дивно, що безробіття в країні виросло з 398 тис. чоловік у червні минулого року до 506 тис. чоловік у червні нинішнього. Замість створення нових робочих місць уряд знищує вже наявні", - вважає Королевська.
"Через те, що уряд не демонструє підтримки виробникам і експортерам, в країні знижуються темпи зростання індексу промислового виробництва. У червні 2011 року порівняно з травнем Держстат зафіксований спад на 0,4%, - заявила Королевська. - Така політика призводить до зміцнення тенденцій перевищення обсягів імпорту над експортом, негативне сальдо торгового балансу виросло вдвічі і досягло 4 млрд. доларів. Це серйозно знижує конкурентоспроможність України на зовнішніх ринках і стійкість усієї фінансової системи країни".
На думку політика, владі не вдалося ні на крок просунутися на шляху розв'язання однієї з ключових проблем України - високого рівня корупції. "Не дивно, що суспільство не розуміє і не приймає того, що високопоставлені чиновники називає реформами. Підтримка дій влади падає, про що говорять дані соцопитувань. Рядовий українець ніколи не відчує результатів цих реформ - пенсіонери не доживуть до пенсії, а обіцяне прем'єр-міністром мізерне "підвищення зарплати" з'їсть інфляція. Подальше наростання цих негативних тенденцій неминуче призведе до соціального вибуху", - попереджає Королевська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас