У музею Пирогово заберуть землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У музею Пирогово заберуть землю

Нерухомість
655
У Київраді готується проект рішення про зменшення площі Музею національної архітектури та побуту України в Пирогово на 20 га.
У прес-службі фракції БЮТ в міській раді повідомили, що відповідне рішення готується до розгляду на черговому засіданні, пише ЛІГАБізнесІнформ.
Тетяна Меліхова, лідер фракції в Київраді, відзначає, що проект рішення "Про надання державній установі "Музей народної архітектури та побуту України Національної академії наук України" земельної ділянки площею 111,519 га в постійне користування для розміщення експозиції музею в Пирогово" після розгляду комісією з питань земельних відносин, містобудування та архітектури був відправлений на доопрацювання. Крім цього, проект рішення має бути розглянуто постійною комісією Київради з питань культури і туризму.
Депутат нагадала, що в 2008 році Київрадою було ухвалено рішення про наділення музею "Пирогово" територією площею 131,55 га.
"Земельна ділянка музею надана вже давно рішенням Київради. Право користуватися цією ділянкою ніхто не скасовував, і воно діє досі. Таким чином, рішення, яке зараз влада намагається тихенько протягнути на сесію - ні що інше, як завуальоване рішення про зменшення площі музею на цілих 20 га", - додала Меліхова.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас