Уряд Кіпру пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Кіпру пішов у відставку

Казна та Політика
954
Члени кабінету міністрів Кіпру подали у відставку у зв'язку з серією вибухів на військово-морській базі на півдні країни, яка сталася 11 липня ц.р. Про це повідомив представник уряду Стефанос Стефану, передає РБК. Раніше з відповідним проханням до членів уряду звернувся президент республіки Дімітріс Хрістофіас.
Члени кабінету продовжать виконувати свої обов'язки до призначення нових міністрів, яке очікується найближчими днями.
За уточненими даними, в результаті серії вибухів на військово-морській базі "Евангелос Флоракіс", розташованої в береговій зоні між містами Лімассол і Ламака на півдні Кіпру, загинули щонайменше 12 людей і постраждали більше 60. За даними місцевих ЗМІ, серед загиблих - четверо військовослужбовців і п'ятеро співробітників пожежної служби.
Експерти попереджають, що Кіпру, чиє фінансове становище і без того ускладнений зв'язками з розташованої в глибокому боргову кризу Грецією, буде потрібно до 1 млрд євро на ліквідацію наслідків вибуху, в результаті якого острівна республіка втратила половину своїх енергопотужностей.
Керівник ЦБ Кіпру Анастасіос Орфанідіс попередив у листі президентові Республіки Кіпр Хрістофіасу, що економіка країни перебуває зараз у надзвичайному становищі, яке можна порівняти з ситуацією в 1974р., коли на острів вторглися турецькі збройні сили, і країні може знадобитися фінансова допомога Євросоюзу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас