Адвокати просять суд відпустити Волгу з СІЗО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокати просять суд відпустити Волгу з СІЗО

Кримінал
353
Екс-главу Держфінпослуг Василя Волгу можуть відпустити з-під варти. Завтра, 29 липня, в Апеляційному суді Києва буде розглянута скарга адвокатів обвинуваченого.
Захисники Волги вважають, що Печерський суд неправомірно видав санкцію на арешт чиновника. За словами адвоката екс-голови Держфінпослуг Олега Короля, жодних підстав для такого рішення не було.
"Захист звертає увагу на очевидні речі: беззаконня і порушення чинного законодавства на кожному кроці. Ми наполягаємо на виконанні вимог закону, а рішення про взяття під варту винесено з очевидними порушеннями його", - підкреслив Король.
Як повідомляє прес-служба партії Союз лівих сил, адвокат бачить кілька причин скасувати рішення Печерського суду. По-перше, вважає він, суд даремно боїться, що на волі Волга зможе вплинути на свідків - всі причетні особи були затримані до 19 липня і не могли спілкуватися з колишнім головою Держфінпослуг. Безпідставними вважає адвокат і побоювання, що Волга буде ухилятися від слідства та суду.
Також Король вказує на порушення Конституції: засідання Печерського суду відбулося без участі адвоката. За словами захисника, слідчий і зараз відмовляється контактувати з ним, не відповідає на по робочому, ні по мобільному телефону. "Я підозрюю, що він готує провокаційні дії відносно мого підзахисного, але не можу вплинути", - додав Король.
Василя Волгу затримали 19 липня слідчі Генеральної прокуратури спільно з працівниками Служби безпеки України. Йому ставиться в провину "вчинення злочину, пов'язаного з корупцією". Волга доставлений в ізолятор тимчасового утримання.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас