Найбільші банки Європи консультують Грецію з обміну облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки Європи консультують Грецію з обміну облігацій

Казна та Політика
206
Три з найбільших європейських банків - Deutsche Bank, BNP Paribas і HSBC - взяли на себе роль консультантів з добровільного обміну грецьких облігацій на нові, з більш довгим терміном погашення, повідомляє джерело в міністерстві фінансів Греції.
Передбачається, що позитивний ефект від обміну, угода про яку була досягнута минулого тижня на саміті ЄС, досягне до 2014 року приблизно 54 мільярдів євро. З них Греція отримає близько 37 мільярдів, а решту грецька влада зобов'язалися реінвестувати в облігації з найвищим рейтингом, щоб застрахуватися від майбутніх дефолтів. Очікується, що дисконт, за яким інвестори будуть продавати облігації, складе близько 21% від їх номінальної вартості. Крім цього, пропонується також обміняти облігації на нові з невеликими втратами, але з терміном погашення до 30 років.
Міжнародна асоціація банків IIF очікує, що участь інвесторів у програмі обміну складе до 90%. У списку потенційних учасників близько 30 банків, включаючи кілька грецьких.
Перша робоча зустріч інвесторів очікується в Афінах в четвер цього тижня, а сам процес обміну, за заявою грецької влади, почнеться в серпні. В інтересах Греції провести обмін якомога швидше, оскільки через збитки інвесторів схема "добровільного" обміну буде, ймовірна, кваліфікована рейтинговими агентствами як технічний дефолт країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас