У п'ятницю суд розгляне апеляцію Волги на рішення про взяття під варту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У п'ятницю суд розгляне апеляцію Волги на рішення про взяття під варту

Кримінал
213
У п'ятницю о 14:30 відбудеться відкрите засідання Апеляційного суду м. Києва (вул. Солом'янська, 2а). Буде розглянуто апеляцію на постанову Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу для колишнього голови Держфінпослуг Василя Волги - взяття під варту. Про це повідомляє адвокат Волги Олег Король, передає прес-служба партії "Союз лівих сил".
Адвокат стверджує, що підстав для такого рішення суду не було. "Ми наполягаємо на виконанні вимог закону. А рішення про взяття під варту винесено з очевидними порушеннями його", - підкреслив Король. Адвокат вважає, що постанова суду про взяття під варту не відповідає матеріалам справи, фактичним обставинам і нормам законодавства. Зокрема, не відповідає дійсності твердження про те, що перебування Волги на волі може негативно вплинути на хід слідства. Адвокат зазначає, що слідство всіляко перешкоджало допуску захисника.
За словами Короля, провівши засідання без участі адвоката, суд грубо порушив ст. 29 Конституції України, яка прямо вказує на те, що кожна людина має право на захист, на оскарження в суді свого затримання, а про саме затримання повинні бути негайно повідомлені родичі. Адвокат також заявив, що твердження про те, що Волга буде ухилятися від слідства і суду є безпідставними.
Нагадаємо, стосовно екс-голови Держфінпослуг Василя Волги порушено кримінальну справу за ст. 368 частина 3 - хабар в особливо великому розмірі. Загальна сума хабара становить 500 тис. дол
20 липня, Печерський районний суд Києва за поданням Генпрокуратури обрав стосовно Волги запобіжний захід - утримання під вартою строком на 2 місяці.
19 липня Волгу затримали і доставили в ізолятор тимчасового утримання.
У понеділок Президент України Віктор Янукович звільнив Василя Волгу з посади голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України відповідно до пункту 6 частини першої статті 30 Закону України "Про державну службу" за порушення присяги державного службовця. Про це йдеться в указі Президента № 771/2011.
На посаду голови Держфінпослуг Волга був призначено 22 березня 2010 р. за квотою Комуністичної партії України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас