Міненерго Венесуели: ОПЕК не повинна знижувати ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго Венесуели: ОПЕК не повинна знижувати ціни на нафту

Енергетика
217
Міністр енергетики Венесуели Рафаель Рамірес заявив, що ОПЕК не повинна вживати заходів зі зниження цін на нафту, назвавши поточну вартість справедливою, повідомляє Associated Press.
Така позиція Венесуели пояснюється тим, що чергове підвищення ціни на нафту, головним чином викликане військовою кампанією в Лівії, яку проводять найбільш залежні від ціни на сировину країни, а саме США і Західної Європи.
Не дивлячись на те, що нещодавно США вдались до нафтової інтервенції на ринку сировини, для якої використовує свої стратегічні запаси, ціни продовжують зростати. На даний момент ціна бареля марки WTI складає близько 100 дол.
Останні два тижні ціна на паливо в США почала зростати і становить 3,78 долл за галон марки Regular, всього ж за останній рік паливо подорожчало майже на 1 дол. за галон.
Нагадаємо, Венесуела на кінець 2010 року мала в своєму розпорядженні найбільші доведені запаси нафти у світі - 296,5 млрд барелів, свідчать дані ОПЕК.
Оцінка запасів була за рік збільшена на 40%, що дозволило Венесуелі випередити колишнього лідера - Саудівську Аравію, об'єм запасів якої практично не переглядався із 2009 року і склав 264,5 млрд барелів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас