Експерт: Україна може втратити 120 млн доларів через квоти Митного союзу на імпорт труб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна може втратити 120 млн доларів через квоти Митного союзу на імпорт труб

Казна та Політика
241
Підвищення квот на імпорт українських нафтогазопровідних і обсадних труб, введених Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) минулого тижня, призведе до втрати виручки на мінімум 120 млн доларів.
Таку думку висловив аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Олександр Макаров.
"Найголовніше питання щодо нових договорів - це щорічне узгодження квоти Інтерпайпу на безмитну поставку труб. Митом обкладалися тільки поставки, що перевищують квоту. У разі збереження чинної квоти в Росію і відсутності квот в Білорусь і Казахстан, втрати в поставках можуть скласти близько 100 тис. т або близько 120 млн доларів на рік", - сказав експерт.
Макаров зазначив, що експорт у Білорусь і Казахстан може впасти на 60% від загального рівня поставок труб.
"У 2010 році в Білорусі було поставлено 101 тис. т цієї продукції - на 103 млн доларів, і 68 тис. т - на 72 млн доларів в Казахстан", - сказав аналітик.
Як повідомлялося, минулого тижня комісія митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) вирішила встановити мито 18,9-37,8% на імпорт українських нафтогазопровідних і гарячедеформованих труб діаметром до 820 мм, а також обсадних і насосно -компресорних труб.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас