Азаров за створення мережі хлібопекарської корпорації "Кулиничі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров за створення мережі хлібопекарської корпорації "Кулиничі"

Аграрний ринок
1049
Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за створення регіональної мережі по Україні хлібопекарської корпорації "Кулиничі" (Харків).
Про це він сказав журналістам під час відкриття хлібопекарського комплексу "Кулиничівський" в селі Супрунівка біля Полтави.
"Наше головне завдання - щоб таких комплексів з'явилося в нашій країні все більше і більше. Саме такий підхід до справи допоможе нам забезпечити цінову стабільність на найважливіші продукти харчування та хлібобулочні вироби", - сказав він.
На думку Азарова, впровадження найсучасніших технологій в сфері хлібопекарського комплексу дасть можливість заощадити газ.
Прем'єр підкреслив, що якщо зараз на хлібопекарських підприємствах вартість газу в собівартості хліба становить 15-17%, то на "Кулиничівський" - лише 2%.
"Це дуже важливо зараз, оскільки в умовах, коли такі високі ціни на газ, впровадження новітніх технологій сприятиме зменшенню впливу вартості газу на вартість продуктів харчування", - сказав Азаров.
Він підкреслив, що Кабінет Міністрів має намір широко використовувати досвід приватного та державного партнерства.
Приклад комплексу "Кулиничівський", на думку Азарова, свідчить про те, що приватний бізнес вміє на ринкових умовах домовлятися з владою для реалізації проектів і підтримувати цінову стабільність на соціальні сорти хліба.
Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовиченко зазначив, що в будівництво комплексу вкладено 15 млн євро, а з 12 найбільшими хлібовиробниками області підписані меморандуми про забезпечення регіонального ресурсу на наступний маркетинговий рік з умовою збереження стабільної ціни на соціальний хліб.
Як повідомляло агентство, Полтавська область домовилася з "Кулиничі" про стабільні ціни на соціальний хліб до вересня.
З 2007 року корпорація "Кулиничі", яка прийшла на ринок Полтави, викупила 2 хлібозаводи в Полтаві і зараз має розширену мережу кіосків та яток з продажу хлібобулочних і кондитерських виробів в області.
Кулиничівський хлібокомбінат, розташований на території смт Кулиничі Харківського району Харківської області був заснований в 1994 році.
Сумарна виробнича потужність становить 800 тонн хлібобулочних виробів на добу.
Продукція реалізується через власну фірмово-торговельну мережу в Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській і Сумській областях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас