ЄЦБ зберігає позицію "високої пильності" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ зберігає позицію "високої пильності"

Казна та Політика
163
Європейський центральний банк (ЄЦБ) зберігає позицію "високої пильності", заявив голова Банку Франції, член ради керівників ЄЦБ Крістіан Нуайє в інтерв'ю Financial Times Deutschland.
"ЄЦБ ніколи не дає обіцянок щодо курсу грошово-кредитної політики, - сказав Нуайє. - Ми хотіли дати чіткий сигнал, що інфляційний тиск в результаті зростання цін на нафту та інші види сировини не має трансформуватися в стійке підвищення цін через ефекти другого порядку".
Нуайє відзначив, що ціни на нафту стабілізувалися останніми тижнями, а темпи зростання економіки сповільнилися в другому кварталі. Проте ціни на ряд неенергетичних видів сировини, як і раніше ростуть, що поряд зі збільшенням завантаженості виробничих потужностей і підвищенням податків в деяких країнах може призвести до загального прискоренню інфляції, додав він.
"Таким чином, ЄЦБ продовжує роботу в режимі високої пильності, але не передрішає заздалегідь, що саме ми будемо робити", - резюмував голова французького ЦБ.
Чергове засідання ЄЦБ відбудеться 4 серпня. В цілому економісти не очікують на підвищення базової відсоткової ставки, яка в липні була піднята з 1,25% до 1,5% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас