ВВП Великобританії в II кварталі виріс на 0,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Великобританії в II кварталі виріс на 0,2%

Казна та Політика
129
Економіка Великобританії в другому кварталі 2011 року зросла на 0,2% після зростання на 0,5% у першому кварталі, говориться в опублікованих у вівторок даних британського Бюро національної статистики. Ці дані збіглися з прогнозом аналітиків, опитаних інформаційно-аналітичним інтернет-порталом dailyFX.com. Разом з тим ряд експертів побоювався, що в період з квітня по червень буде зафіксований спад ВВП Великобританії.
Уповільнення темпів зростання британської економіки фахівці статвідомства пов'язують, в першу чергу, з наслідками руйнівного землетрусу і цунамі в Японії. Одноразовим фактором, який також негативно позначилися на економічній статистиці, стало весілля принца Уїльяма і Кейт Міддлтон в кінці квітня, заради якого Британія отримала додатковий загальнонаціональний вихідний день.
Канцлер казначейства (міністр фінансів) Великобританії Джордж Осборн прокоментував дані бюро, назвавши їх "позитивними" і "такими, що підтверджують економічне зростання". Зниження темпів економічного зростання може стати причиною тиску на уряд, щоб той вживав більш активних заходів зі стимулювання економіки. Однак Осборн раніше заявляв, що обережна політика є оптимальною в умовах "нинішньої загальної невизначеності".
За прогнозами британського казначейства, ВВП Великобританії за підсумками 2011 року зросте на 1,7%, а в подальшому країна наростить темпи зростання економіки до 2,8-2,9% на рік.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас