Росія відкриває "двері" овочам з Італії та Угорщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відкриває "двері" овочам з Італії та Угорщини

Аграрний ринок
156
Росспоживнагляд дозволив ввезення на територію Росії овочів з Угорщини та Італії при наданні необхідного сертифікату з понеділка.
"З 25 липня 2011 року дозволяється ввезення на територію Російської Федерації та обіг на території Російської Федерації овочевої продукції виробництва Угорщини та Італії при наданні сертифіката, виданого уповноваженими органами країн-виробників продукції за результатами аналізів, проведених в акредитованих лабораторіях і гарантує відсутність в овочах ентерогеморрагичної кишкової палички E. Coli", - сказано в повідомленні Росспоживнагляду, розміщеному на сайті відомства.
Раніше були дані дозволи на ввезення овочевої продукції з семи країн Європейського союзу: Бельгії, Греції, Данії, Іспанії, Нідерландів, Польщі, Франції та Чехії. Заборона на ввезення овочів з країн Євросоюзу була введена Росією після того, як у ряді країн Європи стали реєструватися і швидко поширюватися випадки захворювання кишковою інфекцією, від якої померли декілька людей.
"Таким чином, зараз дозволено ввезення овочів з 9 країн Євросоюзу, поступово заборона буде знята повністю, я очікую на цю подію до середини вересня. Російський ринок як в цілому, так і в регіонах, досить сильно залежить від імпорту, у тому числі овочів. Традиційно торговельні запаси більш ніж на 40% формуються за рахунок імпорту. Попит на імпортні овочі в будь-якому випадку залишається досить сильним, тому що, по-перше, їх ціна в більшості випадків нижче до 10%, а, по-друге, не всі види овочів можуть бути зроблені місцевими господарствами. Таким чином, незважаючи на прогнози та запевнення, ціни протягом кількох місяців на овочі можуть рости. Однак погіршення ситуації припиниться максимум в серпні, оскільки ціни на плодоовочеву продукцію почнуть відчутно знижуватися в серпні-вересні, тому що в цей період спостерігається надлишок пропозиції", - відзначає Антон Сафонов, аналітик Інвесткафе.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас