ФРН дасть лівійським повстанцям позику до 100 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРН дасть лівійським повстанцям позику до 100 млн євро

Казна та Політика
188
Уряд ФРН має намір надати лівійським повстанцям кредит розміром до 100 мільйонів євро. Про це повідомив міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле. "Ми схвалили рішення надати лівійській Національній перехідній раді терміново необхідні кошти для цивільних і гуманітарних цілей", - йдеться в заяві міністра, поширеній зовнішньополітичним відомством. Крім іншого, йдеться про зміцнення позицій Національної перехідної ради як "легітимного представника лівійського народу".
Гарантією під кредит стануть гроші, заморожені в рамках санкцій ООН та Європейського Союзу. Оскільки цими засобами зараз неможливо скористатися, німецький уряд вирішив надати кредит перехідній раді. Тільки в Німеччині заморожених коштів режиму Каддафі налічується більше семи мільярдів євро, відзначає агентство AFP.
Рішення про виділення коштів було схвалено з ініціативи глави німецького МЗС Гідо Вестервелле за погодженням з відомством федерального канцлера і федеральним міністерством фінансів, пише газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас