Аналітики не змогли дати єдиного прогнозу динаміки нафтових цін наступного тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики не змогли дати єдиного прогнозу динаміки нафтових цін наступного тижня

Енергетика
115
Рівна кількість аналітиків висловилися на користь зростання і зниження нафтових цін наступного тижня на тлі європейського плану подолання боргової кризи і даних про зростання товарних запасів бензину та дистилятів у США
П'ятнадцять із 37, або 41% аналітиків, що брали участь в опитуванні агентства Bloomberg, очікують на збільшення вартості нафти 25-29 липня. Ще п'ятнадцять респондентів прогнозують зниження цін, а семеро не очікують істотних змін.
На саміті ЄС у четвер був схвалений новий пакет допомоги Греції обсягом 109 млрд євро, який буде підтриманий також приватними кредиторами, які погодилися піти на обмін належних їм облігацій на папери з більш тривалими строками погашення.
Приватний сектор додатково виділить ще 50 млрд євро у формі зниження відсоткових ставок за грецькими борговими зобов'язаннями і продовження термінів їх погашення.
Тим часом в США республіканці і демократи наблизилися до згоди з питання збільшення верхньої межі державних запозичень. Як очікується, підвищення стелі держборгу буде схвалене найближчими днями.
Тим часом аналітики-песимісти звертають увагу не на проблеми держборгу, а високий рівень комерційних запасів вуглеводнів у США. У загальній складності запаси палива зросли минулого тижня на 3,8 млн барелів - до 197 млрд барелів, свідчать дані американського міністерства енергетики.
Експерти побоюються, що ситуація лише погіршиться через надходження на ринок нафти зі стратегічних запасів США за домовленістю про вивільнення резервів з Міжнародним енергетичним агентством.
Вересневі ф'ючерси на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчали з понеділка по четвер на $ 1,53 (1,6%), до $99,13 за барель. Минулого тижня 43% респондентів очікували на зростання вартості нафти.
У п'ятницю нафта WTI з поставкою у вересні піднялася в ціні на $0,02 (0,02%) - до $99,15 за барель.
Між тим вересневий контракт на нафту Brent до цього часу виріс на $0,27 (0,23%) - до $117,78 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас