КМДА закупить трамваїв на 80 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА закупить трамваїв на 80 млн грн

Казна та Політика
474
Міська влада до кінця цього року витратить на закупівлю нових трамваїв 80 млн. Крім того, нову модель трамвая представить Київський завод електротранспорту. Про це розповів начальник Управління транспорту та зв'язку Київської міської державної адміністрації Євген Водовозов.
"Зараз ми готуємо тендерну документацію, витратимо цього року на закупівлю трамваїв близько 80 млн грн. Сподіваюся, що перші з них кияни побачать до Дня незалежності. Крім того, Київський завод електротранспорту обіцяв нас порадувати до кінця року новою моделлю трамвая. На перспективу, ми максимально будемо працювати з вітчизняним виробником, тому що це економить місту гроші", - розповів чиновник.
Крім того, міська влада планує активно розвивати трамвайне сполучення в Києві. Для початку, будуть реконструйовані лінії, які вже існують.
"Де неможливо побудувати метро - ми пустимо трамвай. Тому що за кількістю перевезення пасажирів трамвай лідирує серед наземного транспорту. Це добре показала реконструйована лінія швидкісного трамвая, який на день перевозить понад 100 тис. чоловік. Але в першу чергу, нам потрібно реконструювати лінії, які вже є, зробити їх максимально безпечними", - підкреслив Водовозов.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Київрада дозволила Києву залучити 350 млн грн кредиту на закупівлю 77 нових тролейбусів з низьким рівнем, довжиною більше 18 метрів.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас