Великі банки США закривають відділення і переводять персонал з Нью-Йорка в місця подешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі банки США закривають відділення і переводять персонал з Нью-Йорка в місця подешевше

Казна та Політика
1020
Великі банки США закривають відділення і переводять персонал з дорогого Нью-Йорка в місця подешевше, пише в п'ятницю газета "Ведомости". Скорочувати витрати змушені все - і роздрібні гіганти, як, наприклад, Wells Fargo, і брокери Уолл-стріт, як Goldman Sachs, і невеликі банки типу State Bancorp, що має всього 17 відділень.
"Поки ми не побачимо стійкого зростання доходів, будемо обережні з витратами", - заявив гендиректор і голова ради директорів U. S. Bancorp Річард Девіс.
"Зараз в банківських колах модне слово, до якого банкіри не звикли, - "продуктивність", - говорить консультант Deloitte Кен Ландіс. Різати витрати доводиться через низький попит на кредити, мляві торги цінними паперами і низькі ставки.
"Ми продовжимо скорочувати витрати з кварталу в квартал і будемо багато працювати над цим", - обіцяє фіндиректор Wells Fargo Тім Слоун. До кінця 2012 року Wells Fargo має намір знизити невідсоткові витрати на 12%, або 1,5 млрд доларів, головним чином за рахунок "усунення зайвих складових і дублювання", зазначає Слоун.
У 2010 році штат банків США почав було рости, але за I квартал кількість співробітників збільшилася всього лише з 2,087 млн до 2,093 млн осіб (дані SNL Financial). Це менше, ніж у 2004 році.
У 2010 році у банкірів була надія, що зростання економіки буде достатнім, щоб з'явився попит на кредити та інші продукти. Але як і раніше непросто знайти кредитоспроможних позичальників. Проте в найближчі п'ять років JPMorgan Chase планує додати до 5 340 відділень ще 2 000. Його конкуренти наймають фахівців в комерційному банкінгу, очікуючи на відродження попиту на кредити.
KeyCorp повідомив, що досяг достатніх результатів у скороченні витрат і більше не буде повідомляти інвесторам про розвиток цієї програми. Bank of America, що займає за активами перше місце серед банків США, завершує першу половину програми зниження витрат. У червні в нього було 5742 відділення - на 158 менше, ніж роком раніше.
Уолл-стріт скоротить штат на 3% -4%, вважає аналітик Nomura Securities Гленн Шорр. "Ніхто не вийме тесак і не відріже 15%", оскільки банкіри не хочуть втратити момент, коли ринки відновляться, відзначає він.
Витрати Bank of New York Mellon "надмірно високі", стверджує гендиректор банку Роберт Келлі. За його словами, BNY Mellon переведе частину співробітників з нью-йоркського головного офісу в Піттсбург і британський Манчестер. Банк також має намір скоротити кількість займаних будівель і технологій.
Credit Suisse скорочує 600 чоловік, у тому числі інвестбанкірів, Goldman Sachs - 1 000. Barclays ліквідує 100 робочих місць в інвестбанку, Morgan Stanley скорочує кількість брокерів.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас