Експерти: Криза євро обійдеться німцям майже в 71 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Криза євро обійдеться німцям майже в 71 млрд євро

Казна та Політика
611
Боргова криза в єврозоні може в гіршому випадку призвести до того, що німецькі платники податків недорахуються понад 70 мільярдів євро. Такий прогноз дали експерти Німецького інституту економічних досліджень.
Якщо Греція, Португалія та Ірландія виявляться не в змозі повернути кредити, отримані ним від Євросоюзу, то держбюджет Німеччини втратить 70,8 мільярда євро. Такий прогноз найгіршого варіанту розвитку подій в єврозоні дали експерти Німецького інституту економічних досліджень (DIW) Ансгар Бельке (Ansgar Belke) і Крістіан Дрегер (Christian Dreger). У своїх розрахунках дослідники, як повідомила у четвер, 21 липня, німецька газета Rheinische Post, виходили з того, що країни ЄС нададуть Греції позику розміром 120 мільярдів євро.
У разі оптимального шляху врегулювання проблеми - тобто якщо Греція, Португалія та Ірландія повністю розплатяться з кредиторами - порятунок євро обійдеться Німеччині "всього" в 12,9 мільярда євро, пише Rheinische Post. Тим часом економісти DIW настійно закликають до реструктуризації боргів Афін - за їх підрахунками, якщо Греції спишуть 50 відсотків її боргів, тоді втрати німецьких платників податків складуть 47,7 мільярда євро, передає агентство dapd.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас