ГПУ: СБУ зафіксувала отримання Волгою половини суми хабара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: СБУ зафіксувала отримання Волгою половини суми хабара

Кримінал
2249
Справою чиновників Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг займалися співробітники СБУ, які проводили негласну фіксацію дій чиновників і мають докази отримання ними половини суми хабара розміром 500 тис. доларів.
Про це сьогодні на брифінгу заявив в.о. генерального прокурора України Ренат Кузьмін.
Він нагадав, що ГПУ розслідує кримінальні справи проти чотирьох чиновників Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, у тому числі проти керівника комісії Василя Волги, повідомляє УНІАН.
За словами Кузьміна, ГПУ порушено кримінальну справу за статтею 368 ч. 3 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великих розмірах посадовими особами, які займають відповідальні пости за попередньою змовою з групою осіб). У зв'язку з розслідуванням цієї справи був затриманий голова комісії Волга, йому була обрана міра запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Також прокуратура розслідує справу стосовно начальника одного з департаментів комісії та інших чиновників, що працюють в безпосередньому підпорядкуванні Волги.
Кузьмін також повідомив, що загальна сума хабара, яку вони вимагали від кредитної спілки, становить 500 тис. дол. Цю суму чиновники хотіли отримати за виведення тимчасової адміністрації з фінансової установи.
В.о. генпрокурора зазначив, що цією справою займалися співробітники СБУ, які проводили негласну фіксацію дій чиновників держкомісії, тому слідчим шляхом були отримані докази отримання ними половини суми хабара.
При цьому Кузьмін наголосив, що ГПУ продовжує активно вести боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади. "Завдання непросте, слідство стикається з серйозними труднощами, але це неминуче", - сказав він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас