Генпрокуратура: Волга затриманий за підозрою в отриманні хабара в 500 тис дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: Волга затриманий за підозрою в отриманні хабара в 500 тис дол

Кримінал
1793
Голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга затриманий за підозрою в отриманні хабара розміром $500 тис.
"Стосовно голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василя Волги порушено кримінальну справу за ст. 368 ч.3 Кримінального кодексу: одержання хабара в особливо великих розмірах посадовою особою за попередньою змовою осіб", - повідомив в.о. генерального прокурора України Ренат Кузьмін на брифінгу в четвер.
"Загальна сума хабара, отримання якого буде інкримінуватись групі осіб, - $500 тис.", - повідомив Кузьмін.
Суть справи полягає в тому, що в одній з фінансових установ - одній з кредитних спілок - рішенням Держфінпослуг була введена тимчасова адміністрація, яка і розпочала управління цією установою. "За те, щоб вивести цю тимчасову адміністрацію, чиновники (Держфінпослуг) вимагали $500 тис.", - розповів в.о. генпрокурора.
За його словами, половину цієї суми чиновники отримали і були затримані.
Як сказав Кузьмін, Волга затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. За його словами, в середу суд ухвалив рішення про утримання глави Держфінпослуг під вартою протягом двох місяців.
При цьому Кузьмін повідомив, що наразі слідство ведеться відносно чотирьох чиновників на чолі з Волгою.
Він уточнив, що у даній справі також працювала Служба безпеки України.
"Боротьба з корупцією у вищих ешелонах влади - завдання непросте, і слідство стикається з деякими труднощами", - зазначив Кузьмін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас