Найдешевша електроенергія в Європі виявилася в Україні та Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдешевша електроенергія в Європі виявилася в Україні та Білорусі

Енергетика
578
Жителі України платять за електроенергію суму, аналогічну 98 російським копійкам за один кіловат-годину.
Як повідомляється в рейтингу, підготовленому РІА Новини , в Європі так дешево електроенергію більше ніхто не отримує.
На другому місці в рейтингу опинилася Білорусь - білоруси платять по 1,01 рубля за кіловат-годину. Менше двох рублів за кіловат-годину платять Казахстан і Вірменія, а на п'ятій сходинці рейтингу опинилася Росія з показником в 2,17 рубля за кіловат-годину.
У середньому в Європі (у рейтингу представлені 37 країн) за електроенергію платять по 5,63 рубля за кіловат-годину, а найдорожча вона в Данії - 10,99 рубля. Більше 9 рублів за кіловат-годину платять у Німеччині, більше 8-ми - на Кіпрі і в Бельгії.
Видавництво, склавши рейтинг, зробило висновок, що ціна на електроенергію не завжди залежить від наявності або відсутності в країні потужностей з її виробництва.
Росія зберігає відносно низькі ціни на електроенергію за рахунок того, що вони як і раніше значною мірою контролюються державою. У рамках реформи РАО "ЄЕС Росії" передбачалося, що держава поступово піде з ринку, що дасть можливість компанії, які вклали в електроенергію, відбити витрати. Тим не менш, поки повної лібералізації цін не відбулося. Крім того, на початку 2011 року стало відомо, що уряд хотів би обмежити зростання цін на електроенергію для малого та середнього бізнесу. У лютому 2011 року віце-прем'єр Ігор Сечин заявляв, що якщо чиновники зроблять ряд заходів з боротьби з високими цінами на електроенергію, то споживачі від цього заощадять 65 мільяодів рублів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас