Азаров: Документальна база єдиної державної політики з тарифами в ЖКГ повинна бути затверджена за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Документальна база єдиної державної політики з тарифами в ЖКГ повинна бути затверджена за місяць

Казна та Політика
128
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров доручив Національній комісії регулювання ринку комунальних послуг (НКРРКП) протягом місяця розробити всі необхідні документи для впровадження єдиної державної політики у сфері тарифоутворення на житлово-комунальні послуги.
"Вимагаю, щоб комісія протягом місяця напрацювала всі необхідні рішення для впровадження єдиної державної політики у сфері тарифоутворення на житлово-комунальні послуги проекту необхідних для цього рішень уряду. Ми повинні схвалити протягом місяця", - сказав він на засіданні уряду в Києві в середу.
Крім того, Азаров доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства разом з секретаріатом Кабінету міністрів негайно вирішити питання розміщення НКРРКП, комплектації її штату, матеріально-технічного забезпечення її роботи.
Як повідомлялося, Нацкомісія регулювання ринку комунальних створена указом президента № 743/2011 від 8 липня 2011 року.
НКРРКП буде встановлювати тарифи на комунальні послуги з уже затвердженим Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) порядків та процедур їх формування до схвалення своїх нормативно-правових актів щодо встановлення тарифів.
До схвалення НКРРКП своїх нормативно-правових актів у частині регулювання та контролю дотримання суб'єктами господарювання умов і правил здійснення діяльності у сфері теплопостачання та централізованого водопостачання і водовідведення, передбачених ліцензіями, виданими в установленому порядку, вони також будуть керуватися напрацьованою НКРЕ документацією.
Главою НКРРКП призначений екс-глава Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов. Членами Нацкомісії стали Валерій Кальченко і Сергій Дунайло, звільнені указами президента № 765/2011 і № 766/2011 від 18 липня з посад членів Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), а також екс-перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич і генеральний директор Комунального підприємства (КП) "Компанія "Вода Донбасу" Дмитро Григор'єв.
Раніше, 8 липня 2010 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України", згідно з яким НКРРКП є колегіальним центральним органом виконавчої влади, а її діяльність повинна була направлятися і координуватися Кабінетом міністрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас