Аналітик: ФРН заробила на кризі в єврозоні 20 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: ФРН заробила на кризі в єврозоні 20 мільярдів євро

Валюта
809
Жодна інша країна не отримала з боргової кризи в єврозоні такої вигоди, як Німеччина, заявив аналітик Фолькер Хельмайер в інтерв'ю газеті Weser Kurier. За цей час ФРН змогла заощадити 20 мільярдів євро.
Нинішня боргова криза в єврозоні принесла Німеччині додатковий дохід в 20 мільярдів євро. Про це заявив в інтерв'ю газеті Weser Kurier, опублікованому у вівторок, 19 липня, головний аналітик німецького банку Bremer Landesbank Фолькер Хельмайер (Folker Hellmeyer). "Зменшення вартості рефінансування німецьких держоблігацій на 1,5 відсотка за останні 18 місяців дозволило Німеччини заощадити близько 18 мільярдів євро", - цитує економіста видання. Якщо ж врахувати високе зростання економіки і низькі відсотки, то виявиться, що дохід ФРН за час кризи перевищив 20 мільярдів євро. Таким чином Німеччина, як жодна інша країна, виграла від кризи.
Одночасно Фолькер Хельмайер закликав учасників екстреного саміту глав та урядів країн єврозони, який пройде в Брюсселі 21 липня, "дати чіткий сигнал" про їхню готовність схвалити конструктивні рішення, спрямовані на вихід з кризи. "Якщо спроби порятунку євро проваляться, то наслідки будуть набагато гіршими, ніж шок, викликаний банкрутством банку Lehman Brothers", - попередив німецький аналітик.
За його оцінками, якщо події розвиватимуться за найгіршим сценарієм, то на порятунок світової економіки буде потрібно значно більше 33,5 мільярдів євро, витрачених з метою ліквідації кризи 2008-2009 років. Уряду ФРН "слід зрозуміти, що бізнес-модель Німеччини пов'язана з єврозоною настільки тісно, ​​що крах євро буде рівносильний катастрофі" для країни, підкреслив Фолькер Хельмайер. Тим часом офіційний Берлін, як вважає експерт, не усвідомлює цього і "грає як зі світовою кон'юнктурою, так і зі світовою фінансовою системою".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас