У вересні FATF приїде в Україну, щоб перевірити реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні FATF приїде в Україну, щоб перевірити реформи

Казна та Політика
219
5-6 вересня FATF здійснить виїзну місію в Україну для підтвердження того, що процес впровадження необхідних реформ триває і вживаються заходи для усунення недоліків, виявлених моніторингом FATF в попередні роки. Про це УНН повідомили в прес-службі КМУ.
Висновки місії щодо прогресу у виконанні Україною плану дій будуть обговорені на наступному пленарному засіданні FATF 24-28 жовтня поточного року в Парижі.
Довідка: У липні 1989 р. на нараді глав держав і урядів "сімки" в Парижі було схвалено рішення про створення спеціального органу "для оцінки поточних результатів співпраці з метою запобігання використання банківської системи і фінансових установ для відмивання доходів та розгляду можливості вживання додаткових превентивних заходів в даній галузі". Англійською цей орган отримав назву "Financial Action Task Force on Money Laundering" (FATF), французькою - Groupe d'Action Financiere sur le Blanchiment de Capitaux (GAFI).
В офіційних документах ООН (наприклад, у резолюції Ради Безпеки 1617 (2005)) зазначена назва згідно з глосарієм ООН перекладається українською як "Цільова група з фінансових заходів у сфері відмивання доходів". У публікаціях Світового банку та МВФ, а також окремих нормативних правових актах Російської Федерації дається назва "Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням доходів". Щоб уникнути різночитань краще використовувати українську транслітерацію англійської абревіатури FATF - ФАТФ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас