Експерт: Замість справжньої модернізації українські НПЗ використовують старий потенціал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Замість справжньої модернізації українські НПЗ використовують старий потенціал

Енергетика
278
Модернізація українських нафтопереробних заводів (НПЗ) проходить в повній аналогії з російською ситуацією. У повідомленнях про чергові звершення в цій галузі все зростає, поглиблюється і поліпшується. Ось тільки згадок про нові побудовані установки в них не знайти, вважає директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн. Про це пише видання "Дзеркало тижня. Україна".
За його словами, в цих повідомленнях українських НПЗ йдеться про те, що власник заводу фактично дотискає потенціал, закладений ще радянськими інженерами. Цим шляхом йдуть обидва великих НПЗ - у Кременчуці і Лисичанську. Фактично йдеться про посилення режимів гідроочищення на установках і більш акуратний поділ потоків різних за якістю компонентів палив, відзначає експерт.
Підтверджують поверхневий характер робіт і суми, що витрачаються. "Епохальна" програма переходу "Укртатнафти" на випуск бензину за Євро-4 зажадала в комплексі з усіма неминучими поточними ремонтами протягом 2010 року 20 млн дол "ТНК-ВР Коммерс" повідомляє, що інвестиційний бюджет у проекти з підвищення якості продукції на "ЛИНИК" складає близько 120 млн дол. Однак невідомо, на який період розрахована ця програма і що в себе включає. Про нові установки нічого не говориться.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас