Держпідприємство кадастру накупило межових знаків на 5 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпідприємство кадастру накупило межових знаків на 5 мільярдів гривень

Аграрний ринок
2376
Держпідприємство Центр державного земельного кадастру за результатами тендера 7 липня уклало угоду на 4,9 млрд грн з ТОВ Інвестеко на виготовлення пластмасових межових знаків, призначених для закріплення меж земельних ділянок на місцевості.
Як повідомило видання Наші гроші з посиланням на Вісник державних закупівель, все повинно бути виготовлено 50 млн знаків на суму 4,90 млрд грн, по 98 грн за штуку.
Відзначається, що межовий знак довжиною 713 мм і діаметром верхнього підстави 60 мм, складається з чотирьох деталей: металевої марки діаметром 50 мм і товщиною 1 мм, а також полімерних деталей - закладного дюбеля, що фіксує стрижень червоного кольору і настановної колонки (в розрізі хрестоподібної).
"Конструкція межових знаків повинна дозволяти їх установку на поверхні з ґрунтовим покривом без застосування спеціальної техніки або обладнання", - зазначають у виданні.
Повідомляється, що межові знаки будуть поставлятися регіональним філіям ДП Центр державного земельного кадастру протягом 2011-2015 років.
Згідно з повідомленням, у зв'язку з тим, що Верховна Рада схвалила законопроект про забезпечення прав власників земельних ділянок, переданих в оренду для сільськогосподарських потреб.
Законопроект передбачає заборону використання ділянок до встановлення її меж на місцевості з використанням межових знаків.
При цьому, глава Центру державного земельного кадастру Олександр Філатов заявив, що землекористувачі не будуть самі купувати межові знаки.
"Межові знаки будуть централізовано постачати в регіональні філії Центру держземкадастру, які будуть розподіляти знаки між ліцензованими землевпорядними організаціями згідно з їх заявками", - зазначив чиновник.
За його словами, знаки будуть встановлювати тільки після внесення в базу всієї належної інформації.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас