Вчені припустили, що хандра - це вірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені припустили, що хандра - це вірус

184
Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила професійний стрес (певні фізіологічні та психологічні реакції на складну робочу ситуацію) однією з найбільших небезпек XXI століття.
Так, за деякими оцінками, кожен двохсотий житель США і Великобританії страждає так званим синдромом емоційного вигорання, що характеризується занепадом фізичних і душевних сил. За даними німецької Технічної лікарняної каси, у кожного п'ятого працевлаштованого жителя Німеччини спостерігаються психічні порушення, викликані робочим навантаженням - необхідністю постійно бути "на зв'язку", працювати в напруженому ритмі і за великого емоційного пресингу, обробляти великі обсяги інформації.
Як водиться, якщо медики оголошують нову загрозу людству, навколо неї швидко нагнітається істерія. Так деякі дослідники, заявляють, що можливим збудником синдрому емоційного вигорання (РЕВ) є вірус під назвою XMRV. Перші повідомлення про його відкриття з'явилися в жовтні 2009 року. Про нього повідомили вчені, які працюють під егідою Федерального агентства США з нагляду за харчовими продуктами і лікарськими препаратами (FDA). Відтоді питання про вірусне походження РЕВ є однією з найбільш дискутованих тем у товаристві вчених, що займаються дослідженнями в галузі мікробіології, медицини та охорони здоров'я.
Тим часом XMRV вже став приносити прибуток. "Багато фірм пропонують спеціальні аналізи і вводять пацієнтів в оману помилково-позитивними XMRV-діагнозами".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас