Український бізнес чекає на девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес чекає на девальвацію гривні

Валюта
2953
Серед українських бізнесменів ростуть девальваційні очікування. Про це повідомив Національний банк з посиланням на результати чергового опитування керівників підприємств, що проводилося з 14 по 30 травня.
"Послабилися очікування респондентів щодо незмінності курсу гривні до долара США і євро в наступні 12 місяців", - йдеться в повідомленні регулятора. Так, якщо в першому кварталі 2011 року в стабільність гривні по відношенню до долара вірили 51,6% опитаних бізнесменів, то у другому кварталі "оптимістів" залишилося 46,7%.
"Третій квартал поспіль респонденти очікують, що курс гривні до долара США через 12 місяців в середньому буде становити близько 8,3 грн./$", - зазначають в Національному банку.
Нагадаємо, в середині травня голова НБУ Сергій Арбузов заявив, що сильних коливань курсу гривні по відношенню до долара США цього року не буде. Максимальне відхилення від сьогоднішнього курсу не перевищить 2% (тобто плюс-мінус 15 копійок).
Нацбанк також повідомив, що інфляційні очікування бізнес-кіл України покращилися. Підприємці прогнозують, що рівень інфляції в найближчі 12 місяців досягне 14,5%, тоді коли кварталом раніше їх очікування були на 0,2 відсоткових пункти "песимістичніші".
Дане опитування керівників підприємств проводиться Національним банком щоквартально. Бізнесменів просять надати свої оцінки поточної та майбутньої ділової активності, інфляційних та курсових очікувань, змін економічної ситуації. В опитуванні брали участь 1199 підприємств в усіх регіонах країни, які представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності, розмірами та кількістю співробітників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас