Експерт: Земельний кадастр персонализирует відповідальність за порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Земельний кадастр персонализирует відповідальність за порушення

Аграрний ринок
341
У Державному агентстві земельних ресурсів сподіваються, що земельний кадастр допоможе персоналізувати відповідальність за будь-які земельні порушення. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник президента Державного агентства земельних ресурсів Артем Кодимський, передає кореспондент УНН.
"Крім гарантій прав, крім прозорості системи, ми сподіваємося, що зможемо персоналізувати відповідальність за будь-які порушення", - сказав Кодимський.
Зокрема, за його словами, реєструвати буде не абстрактний орган земельних ресурсів як було раніше, а конкретну особу, яка буде нести відповідальність за достовірність даних і за терміни реєстрації.
Також він додав, що введення системи доступу до кадастру за допомогою засобів електронного зв'язку дозволить громадянам "забути про черги".
Як повідомлялося, 7 липня ВР схвалила законопроект про земельний кадастр. Відповідне рішення підтримали 260 народних депутатів. Даним законопроектом внесення відомостей про земельні ділянки здійснюється державним кадастровим реєстратором.
Також законопроектом визначено виключний перелік документації із землеустрою та оцінки земель, які є підставою для внесення даних до державного земельного кадастру. Дані державного земельного кадастру є основою для введення містобудівного кадастру населених пунктів, а також кадастрів інших природних ресурсів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас