Зарплата держслужбовців в Україні в 2013 р. може досягти близько 20 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата держслужбовців в Україні в 2013 р. може досягти близько 20 тис. грн

Казна та Політика
3942
Схвалення закону про державну службу вирішить проблему матеріального забезпечення чиновників і зробить цю професію більш престижною, вважає начальник Головного управління державної служби України Тимофій Мотренко.
"Буде вирішено питання про матеріальний статус державного службовця. З 1 січня 2013 року матеріальне утримання чиновників збільшиться в 2, в 2,5 і навіть в 3 рази з окремих категорій службовців і буде прив'язане до мінімальної заробітної плати", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.
Мотренко пояснив, що заробітна плата державних службовців буде прив'язана до мінімальної заробітної плати, до якої додається коефіцієнт для окремих посад від 1,5 до 10%.
"Мінімальний оклад - 1800 грн, а на ділі, залежно від посад, буде диференціація: до кожної посади додається 1,5%, 2%, 5%, 10%. Таким чином, люди, які перебувають на найвищих посадах державної служби, отримуватимуть десь близько 20 тис. грн", - сказав він.
Мотренко зазначив, що схвалення закону про держслужбовців повинен зробити цю професію більш престижною. За його словами, плинність кадрів на державній службі досить велика, складає щорічно 12% на 300 тис. осіб, що працюють.
Це значить, відзначив керівник главку, що 36-37 тис. людей приходять працювати в держслужбу за рік і йдуть. "Про який професіоналізм можна говорити?", - поставив питання Мотренко.
Він підкреслив, що розробка і схвалення в першому читанні закону про державну службу - це найголовніший результат роботи Головного управління державної служби України за останні 7 років.
Мотренко нагадав, що законопроект про державну службу пройшов перше читання, а в цілому планується його схвалення у вересні або жовтні нинішнього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас