Експерти прогнозують різке скорочення контрабанди та фальсифікату після початку маркування нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують різке скорочення контрабанди та фальсифікату після початку маркування нафтопродуктів

Енергетика
337
Експерти компанії "СЖС Україна" (Одеса) прогнозують, що після того як в Україні почнеться маркування нафтопродуктів, це призведе до різкого скорочення контрабанди та фальсифікату пального.
Про це Українським Новинам повідомив начальник відділу нафти, газу та хімічної продукції "СЖС Україна" Андрій Богданов.
"Жорсткий контроль за наявністю в пальному маркера зобов'яже трейдерів працювати "по-білому": платити всі податки і акцизи, навіть не намагатися продавати напівфабрикати замість бензину і дизпального. У свою чергу держава отримає контроль за надходженням податків до такої вагомої для бюджету галузі, як ринок нафтопродуктів", - зазначив Богданов.
Він додав, що зараз держава не володіє достатніми ресурсами для повного контролю якості пального в країні.
"За 6 місяців 2011 року територіальними підрозділами Держспоживстандарту (з грудня 2010 року - Державна служба технічного регулювання) було перевірено лише близько 10% АЗС в Україні, забраковано 40% реалізованих нафтопродуктів. Результати говорять про недостатній контроль якості пального на ринку", - підкреслив Богданов.
Експерт вважає позитивним введення Верховною Радою обов'язкового маркування нафтопродуктів, тому що такий механізм вже успішно зарекомендував себе в багатьох країнах.
"Подібний інструмент працює в багатьох країнах світу і довів свою ефективність у боротьбі з нелегальним обігом нафтопродуктів, необхідно його лише адаптувати до українського законодавства", - сказав Богданов.
Група компаній SGS супроводжує державні програми з маркування та контролю нафтопродуктів більш ніж в 70 країнах світу.
SGS є лідером в області проведення незалежних інспекцій, тестування, нагляду та спеціалізованого технічного обслуговування у нафтогазовій та хімічній галузях.
Компанія працює в 140 країнах світу.
Як повідомляло агентство, 8 липня Рада ввела обов'язкове маркування імпортованих і вироблених в Україні нафтопродуктів.
Види маркерів і рівень їх концентрації встановлюється Кабінетом Міністрів у залежності від виду підакцизного нафтопродукту і ставки акцизного податку.
Виробник (постачальник) маркерів акцизного податку, що додаються в нафтопродукти, поставляє маркери продавцям, перелік яких визначається Державною податковою службою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас