Fitch знизило рейтинги банків Греції слідом за зниженням рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинги банків Греції слідом за зниженням рейтингу країни

Казна та Політика
235
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги низки банків Греції після того, як напередодні був знижений рейтинг країни, випливає з повідомлення агентства. Зокрема, довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) National Bank of Greece S. A., Efg Eurobank Ergasias S. A., Alpha Bank S. A., Piraeus Bank S. A. і Agricultural Bank of Greece знижені до "B-" з "B+".
Рішення про негативну рейтингову дію схвалено після того, як у середу Fitch вкотре знизило рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Греції в іноземній і національній валютах до "CCC" з "B+" і короткостроковий РДЕ до "C" з "B".
Зниження рейтингу країни відображає відсутність нової надійної фінансової програми ЄС і МВФ з Греції, невизначеність, пов'язану з роллю приватних кредиторів у новій програмі, а також ослаблення макроекономічних перспектив країни і необхідність нових фінансових засобів для боротьби з дефіцитом бюджету.
Відзначається, що рейтинги грецьких банків відображають припущення агентства про доступність міжнародної фінансової допомоги для рекапіталізації та рефінансування зобов'язань кредитних організацій протягом деякого часу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас