Міністри фінансів ЄС побоюються, що МВФ уріже свою частку допомоги Греції без серйозного скорочення боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів ЄС побоюються, що МВФ уріже свою частку допомоги Греції без серйозного скорочення боргу

Казна та Політика
133
Міністри фінансів країн Європейського союзу стурбовані тим фактом, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) може скоротити свою участь у наданні фінансової допомоги Греції, якщо план її порятунку не буде припускати масштабного скорочення обсягів грецького держборгу, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
За даними джерел, влада ЄС оцінює потреби Греції у фінансуванні на найближчі три роки в 115 млрд євро, і якщо МВФ скоротить участь в порятунку Греції, більшу частину цієї суми доведеться профінансувати урядам країн Євросоюзу.
Розмір нового пакету допомоги буде залежати від успіху грецької програми приватизації, яка, за оцінками уряду країни, може допомогти залучити близько 50 млрд євро до кінця 2015 року.
У вівторок директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард дала зрозуміти, що організація може обрати більш жорстку позицію стосовно Греції, заявивши на зустрічі з журналістами, що "ніщо не варто вважати само собою зрозумілим".
Раніше МВФ зобов'язався профінансувати третину пакета фінансової допомоги на 110 млрд євро, наданого Греції минулого року.
За прогнозами Єврокомісії, розмір грецького держборгу зросте з 127,1% ВВП в 2009 році до 166,1% до кінця 2012 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас