S&P: рейтинг США може бути знижений навіть при продовженні виплат за держборгом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: рейтинг США може бути знижений навіть при продовженні виплат за держборгом

Казна та Політика
543
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's може знизити кредитний рейтинг США, якщо уряд країни не здійснить хоча б один з очікуваних платежів. Іншими словами, S&P знизить рейтинги США навіть у тому випадку, якщо уряд перенесе виплати, наприклад за пенсійними посібниками, на більш пізній термін, але при цьому здійснить платежі за держборгом в повному обсязі. Відповідну позицію експерти S&P озвучили в рамках приватної бесіди з американськими законодавцями і представниками бізнес-товариства, передає Reuters з посиланням на американську пресу.
Раніше в Міністерстві фінансів країни заявили, що у разі відсутності домовленості щодо підвищення планки держборгу до 2 серпня відомство почне розставляти пріоритети з платежів і перенаправляти фінансові потоки так, щоб оплачувати в першу чергу найнеобхідніше. Конгрес, у свою чергу, відмовляється збільшити встановлену законодавством країни планку держборгу доти, доки не буде досягнуто згоди щодо скорочення дефіциту бюджету (у 2010 році дефіцит бюджету США склав 1,29 трлн доларів).
Раніше S&P попередило, що кредитний рейтинг США буде знижений до рівня "вибіркового дефолту", якщо держава пропустить платежі з облігацій, термін обігу яких закінчується 4 серпня.
18 квітня агентство помістило рейтинги США в список на перегляд з "негативним" прогнозом, що означає можливість зниження рейтингів країни протягом 12-18 місяців.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service помістило перший кредитний рейтинг США на рівні "ААА" в список на перегляд з можливістю зниження. Як повідомили представники Moody's, причиною такого рішення стала думка, що запропонована законом межа заборгованості бюджету країни не буде збільшена до потрібного часу. За їхніми словами, велика ймовірність того, що слідом за цим відбудеться дефолт за держоблігаціями Міністерства фінансів США.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас