Fitch підтвердило рейтинг Швейцарії на рівні "AAA" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг Швейцарії на рівні "AAA"

Казна та Політика
277
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Швейцарії в іноземній і місцевій валютах на рівні "AAA" і короткостроковий РДЕ країни в іноземній валюті на позначці "F1+", прогноз із рейтингів "стабільний", говориться в повідомленні Fitch.
"Рейтинг Швейцарії на рівні "AAA" відображає статус країни як розвиненої, диверсифікованої і стійкої економіки, яка має макроекономічну стабільність", - відзначають експерти агентства.
Fitch вважає, що країна благополучно подолала світову фінансову кризу за допомогою стійкості державних фінансів, сильної зовнішньої кредитної позиції і статусу швейцарського франка як другорядної резервної валюти.
Агентство додає, що побоювання щодо того, що економіці країни доведеться пройти через глибоку рецесію, що супроводжується появою дефіциту бюджету, не виправдалися. Після зниження ВВП країни на 1,9% в 2009 році, вже в 2010-му показник повернувся до зростання - на 2,6% на тлі сильного зростання експорту, що сталося, незважаючи на зміцнення франка на 16%.
Fitch прогнозує, що зростання економіки Швейцарії в 2011 році складе 2,7%, а в 2012-му - 2,3%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас