Fitch: У II півріччі 2011 р. очікується уповільнення зростання виробництва сталі і попиту на неї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: У II півріччі 2011 р. очікується уповільнення зростання виробництва сталі і попиту на неї

Казна та Політика
290
У міру того, як ринки, що розвиваються будуть боротися з інфляцією, а країни з розвиненою економікою займатися питаннями фіскальної нестабільності, очікується більш повільне зростання попиту на сталь і виробництва сталі в II півріччі 2011 р. Про це йдеться у звітах "Прогноз зі світової сталеливарної галузі" і "Прогноз з сектору сировини для сталеливарної промисловості", оприлюднених Fitch Ratings.
Агентство також прогнозує плавне уповільнення зростання в Китаї та повільне економічне відновлення на розвинених ринках. "Відновлення світової сталеливарної промисловості та сектора сировини для цієї промисловості продовжиться до 2013 р. включно", - йдеться у звіті Fitch.
На думку експертів, позитивним наслідком очікуваного більш повільного зростання є уповільнення нарощування потужностей за середнього світового коефіцієнту завантаження потужностей в 81%.
"Дефіцит поставок низьковитратної залізної руди та коксівного вугілля продовжиться до 2013 р. включно, в результаті чого ціни на сировину на аналізований період повинні перевищити рівні 2010 р. Приваблива прибутковість із залізної руди і коксівного вугілля, а також переваги від вертикальної інтеграції для сталеливарних компаній продовжать підтримувати активність у сфері злиттів і поглинань.
До сталеливарних компаній, в яких очікуються стійкі переваги, належать: компанії, в яких інтеграція сировинної бази залежить від витрат з кептивної потужності; виробники з відносно високою часткою сталеливарної продукції високого переділу з урахуванням ціноутворення з надбавкою; компанії зі значним масштабом операційної діяльності, які можуть дозволити собі тимчасово скоротити виробництво в періоди затишшя на ринку з метою зниження витрат, при цьому продовжуючи задовольняти попит клієнтів", - відзначили в Fitch.
Аналітики також вважають, що компанії гірничодобувного і металургійного сектора збережуть дисципліну в період відновлення і не будуть розширювати свої інвестиційні плани або структуру капіталу для пом'якшення системного і геополітичного ризику.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас