Доходи від Гаррі Поттера перевищили 21 мільярд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи від Гаррі Поттера перевищили 21 мільярд дол

1112
Компанія Warner Bros. заробила на Гаррі Поттера понад 21 мільярди доларів, повідомляє видання Deadline з посиланням на джерела всередині компанії.
З цієї суми 6,4 мільярда принесли перші сім фільмів серії. Без урахування інфляції це найприбутковіша франшиза в історії кінематографу (з урахуванням інфляції поттеріана поступиться бондіані). Ще 3,9 мільярда Warner принесли продажі відео, 1 мільярд - продажі прав на телепоказ, 1,5 мільярда - відеоігри, а 1,2 мільярда - книги (у світі було продано близько 450 мільйонів книг на 68 мовах).
Основною статтею доходу, однак, став продаж товарів з символікою серії, а також сувенірів - це принесло компанії більше 7 мільярдів. За даними Deadline, щорічно продажі таких товарів приносять близько мільярда доларів.
Нагадаємо, що зовсім недавно Джоан Роулінг запустила сайт Pottermore, який був сприйнятий як натяк на можливе продовження франшизи. Пізніше, однак, стало відомо, що це просто інтернет-магазин, в якому з жовтня 2011 року будуть продаватися електронні книг про юного чарівника. Крім цього на сайті фанати серії зможуть отримати доступ до різного роду текстів про світ Поттера, які накопичилися у письменниці за роки роботи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас