Договір про вільну торгівлю України з Європою майже готовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір про вільну торгівлю України з Європою майже готовий

Казна та Політика
610
Є хороші шанси до кінця 2011 року підписати угоду про зону вільної торгівлі між ЄС і Україною. Документ уже практично готовий. Про це повідомила депутат Бундестагу Бербель Кофлер.
Голова німецько-української парламентської групи Бундестагу не відкидає, що підписання може відбутися в грудні. У той же час депутат підкреслює, що візування угоди не означає, що документ негайно запрацює – ще буде процес ратифікації документа в 27 країнах ЄС.
"Євросоюз не може давати вказівки, як швидко країни, що входять до його складу, повинні працювати з угодою, але буде визначено остаточний термін ратифікації, якого доведеться дотримуватися", - пояснила Кофлер в інтерв'ю Deutsche Welle.
Депутат вказала на спірні моменти в переговорному процесі, які все ще не вдалося остаточно подолати. Насамперед, за її словами, це стосується аграрної політики. Разом з тим Кофлер переконана, що і тут сторони прийдуть до спільного знаменника. "За минулі 17 раунд переговорів ЄС і України показали свою здатність знаходити компроміси, і немає необхідності зараз загострювати увагу на деталях", - зазначила Кофлер.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас