Документи по запиту на інформацію до 10 сторінок будуть видаватися безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Документи по запиту на інформацію до 10 сторінок будуть видаватися безкоштовно

Казна та Політика
581
Уряд прийняв постанову "Про граничні норми витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію", передає прес-служба Кабміну.
Як повідомив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович, документ був прийнятий на виконання вимог закону України "Про доступ до публічної інформації". Частиною другою статті 21 цього Закону передбачено, що розмір фактичних витрат на копіювання та друк визначається відповідним розпорядником в межах норм, встановлених Кабінетом міністрів. У разі, якщо розпорядник інформації не встановив розмір плати за копіювання або друк, інформація надається безкоштовно.
Курдінович зазначив, що за законом інформація за запитом надається безкоштовно, запитувач буде відшкодовувати витрати на копіювання та друк тільки в тому випадку, якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більше 10 сторінок.
Зокрема, при розрахунку були враховані вартість паперу, виготовлення копії копіювальним апаратом, витрати на технічне обслуговування оргтехніки.
Уряд встановив, що граничні витрати на копіювання або друк копій документів формату А4 і меншого розміру (у тому числі двосторонній друк) досягають не більше 0,1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки), формату А3 - не більше 0 , 2 відсотка, що становить на сьогодні відповідно 1 грн і 2 грн.
За копіювання або друк копій документів будь-якого формату, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, яка вимагає його відділення, приховування і т.п. (в тому числі двосторонній друк) доведеться заплатити більше - від 0,3 до 0,5 відсотка від "мінімалки" (3-5 грн). При визначенні вартості послуги враховується розмір мінімальної заробітної плати на дату копіювання та друку документів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас