МВФ підвищив прогноз по грецькому держборгу з 159% до 172% ВВП у 2012 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підвищив прогноз по грецькому держборгу з 159% до 172% ВВП у 2012 р

Казна та Політика
170
Міжнародний валютний фонд (МВФ) переглянув прогноз по грецькому держборгу на 2012 р. до 172% ВВП з оцінки в 159% ВВП, обнародуваної в березні ц.р.
При цьому ВВП Греції скоротиться в 2011 р. на 3,8%, прогнозують аналітики фонду. У березні вони вважали, що грецька економіка в поточному році скоротиться лише на 3%, передає РБК
Зважаючи на невтішні прогнози, МВФ рекомендує Греції швидше реформувати фіскальну сферу, щоб уникнути дефолту. "Якщо не провести відповідні реформи, держборг країни так і не вдасться збалансувати, це не викликає сумнівів", - заявив експерт МВФ, що займається "грецьким питанням", Пол Томсен.
Одночасно МВФ заявляє про необхідність досягнення країнами єврозони угоди про те, як краще підтримати країну, що терпить лихо. При цьому експерти фонду підкреслюють, що залучення приватного сектора до участі в другій програмі допомоги Афінам є доцільним.
Спочатку передбачалося, що Греція зможе повернутися до запозичень на фінансовому ринку в 2012 р. Про це йшла мова в 2010 р., коли Афінам надали трирічний кредит на 110 млрд євро. Проте недовіра інвесторів до грецьких держоблігацій робить неможливою це повернення унаслідок позамежної вартості обслуговування держборгу.
Ситуацію в Європі загострює і те, що боргова криза може розповсюдитися на інші країни валютного союзу.
Зараз Євросоюз працює над другим пакетом екстренної допомоги Греції, обсяг якої може скласти 115 млрд євро. Поки європейські міністри фінансів говорять про те, що необхідні узгодження дана програма пройде тільки до вересня 2012 р. Відповідаючи на питання про те, чи має намір МВФ надати підтримку Греції, експерти фонду відзначили, що відповідний запит поки не надходив.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас